Milblue's A-kull 1år!

Milblue's A-kull 1år!

Milblue's A-kull 1år!

Det har nu gått ett år sedan valparna av Tonks och King kom till världen, och vilket år det varit. I Sverige bor Sky, Alice, Tyra, Gilda och Nomis, i Danmark bor Hugo och Bob och i Norge bor Alpha. Jag har fått träffa alla valparna med sina nya familjer, får uppdateringar regelbundet, får följa deras utveckling och vara med på resan, något som är ovärderligt som uppfödare. 

Kvar hos oss bor lilla Sky, numera SV JV-19 Milblue's Aprilhimlen. Hon går i sina föräldrars fotspår och tog sin första titel när hon var nästan precis 1år gammal, på sin första gång i officiell klass på officiell utställning. . Hon är en riktig busunge och håller oss sysselsatta. 

IMG_7224JPGIMG_7002JPGHär tillsammans med pappa King på Svensk vinnarutställning 2019 i Sundsvall. Båda tog varsin titel, SV JV-19 och SV VV-19, och Sky tog även en hedrande BIS 2 Junior placering

IMG_7023JPG

I Ängelholm bor Alice, även hon har gjort fantastiskt ifrån sig i utställningsringen. Till vardags spenderar hon mycket tid utomhus med sin familj, matte, OES Natasja och västgöta spetsen Olga. Att busa och spana på fåglar är bland hennes favorit sysslor. 
IMG_7356JPGSky, Natasja, Hagrid, Olga och Alice vilar sig på utställning i Roskilde.IMG_7189JPG

I Ängelholm bor även Nomis, han deltar flitigt på diverse hundkurser och blir riktigt bortskämd med kärlek som enda hund i sitt hushåll. 
Nomis längst till vänster på valparnas 1års kalas. Alla valpar utom en kunde komma ända till Hylte för att fira denna dag! 
IMG_6953JPG

Utanför Lund i Skåne bor Gilda ihop med sin matte och hunden Trubbel. Hon älskar uppmärksamhet och kan charma vem som helst, specialiteten är att lägga sig på rygg med benen upp i luften och använda sin underbara blick för att bli helt oemotståndlig. Detta är faktiskt något som många av valparna gör! Gilda har också testat på utställning med mycket bra resultat. 
IMG_7112JPG

Tyra bor utanför Skövde, även hon har ett underbart temperament. Älskar att umgås med andra hundar och människor. Precis som Sky så har Tyra blivit en lite större tik men hon är mycket vänlig och mycket bra med barn. Det som hon är lite misstänksam mot är räven som bor i närheten och ibland smyger över hennes tomt, alla som vet hur en OES kan låta förstår säkert vilken show det var vid första mötet. 
IMG_7115JPG

Hos Old Dreams släkten i Norge hittar vi Alpha. Hon lever som en OES stjärna gör bäst med skogspromenader och bus blandat med utställningar ibland där hon gjort strålande ifrån sig. 
IMG_7110JPG

IMG_4425JPG

I Danmark bor bröderna Hugo och Bob. 

Hugo bor hos en familj relativt lantligt i sällskap av hund, katter och höns. Han älskar att busa och jaga efter dem allihop. Strandpromenader, lek och lite lydnadsträning är hans vardags aktiviteter. 
20181004_155152jpg
Alpha, Hugo, Nemi, Tonks, Sky, Gilda, Bob och King på den Danska julspecialen 2018. Även om inte alla ställdes ut kom de som kunde för att umgås. Förutom julutställning blev det släktkalas och vi fick tid för att umgås och prata. 
IMG_5623JPG

Bob är läsehund ihop med sin bror Fenix, deras matte arbetar som lärare och de följer med som stöd till eleverna. De gör ett fantastiskt jobb och barnen älskar dem. Bob är precis som sin pappa King, "A gentle Giant". Han mäter ca 67cm i mankhöjd och är otroligt ömsint, ett praktfullt exemplar av vår älskade ras. 
IMG_8454jpeg

FullSizeRenderjpeg

Tonks och King kompletterar varandra så fint, valparna är underbara. Generellt har jag fått responsen att valparna har fina temperament, funkar bra ihop med andra djur och människor och de förgyller sina familjers liv. De 4 tikar som ställts ut har alla fått Excellent med HP/CK vilket gör mig jätte stolt men det viktigaste för mig är hälsa och temperament, att de alla fungerar bra i sin vardag, och de lever alla 8 upp till mer än väl.
Vi tackar för året som varit och ser fram emot många fler!
(Förhoppningsvis med bättre uppdatering. )
IMG_7404JPGIMG_7406JPG